Page 12 - HEDER DERGİSİ | ŞUBAT 2015
P. 12

GÜNCEL
GÜNCEL
 üniversitelerin ilgili bölümleri, diğer STK’lar, OSGB ve eğitim kurumları ile işbirliği yapabilir.
Derneğin Gelir Modelleri:
Üyelik gelirleri
Reklam
Üyelerine hizmet içi eğitim
Üyelerine rekabet oluşturmayacak şekilde-
diğer eğitimler
Diğer (bağış vb.)
İSGHEDER eylem planı
1) İSGHEDER öncülüğünde, en az beş yerel der- nekle federatif bir yapıya dönüşmek, sektördeki etkinliğimizin artmasına ve mevcut itibarın daha da yükselmesine katkı sağlayacaktır. Bu modele hızla geçiş için, öncelikle yerel derneklerle ilgili çalışma yapılacaktır.
2) İSGHEDER, yapısı ve tüzüğü gereği, yalnızca Kurumsal üyelik kabul edebiliyorken, federasyon çatısı altında birlikte yer alınacak diğer dernekler, tüm İSG Profesyonellerine bireysel üyelik imkanı sunacaktır. Böylece, federasyon, İSG sektöründe yasal hizmet sunan tüm kişi ve kurumları, şem- siyesi altında toplayacaktır.
3) Mevcut ve potansiyel üyelerle iletişim konu- sunda bir görevli tayin edilecektir. Tüm faaliyet- lerle ilgili bilgilendirme ve davetler, bu sekreterya tarafından sağlanacaktır.
4) Dernek web sayfası revize edilecek, zengin ve güncel içerikle sektörün dijital uğrak yeri hali- ne getirilecektir. İSGHEDER web sayfasına örnek uygulama, örnek form, hukuki bilgilendirmeler, etik dışı işveren uygulamaları gibi dokümanlar için bilgi bankası oluşturulacaktır. Bu bilgi ban- kasına kullanıcı adı ve şifre ile girilebilmesi sağ- lanacaktır. Ayrıca, web sayfasında dernek üyesi kurumların, hizmet verdiği tüm iş kalemlerinin tanıtımları yapılacak, işbirliği imkanları sağlana- caktır.
5) Mevcut durumda Bakanlık, yasal düzenle- meler bağlamında İSGHEDER’den görüş istemek- te, bazı mevzuatın hazırlık komisyonuna davet etmekte ancak kendisine iletilen görüşlerin ço- ğunluğunu ötelemektedir. Dernek; güç, itibar ve etkinliğini artırarak, İSG mevzuatına daha efektif bir şekilde müdahil olacaktır. Görüş ve önerilerini kamuoyuyla da paylaşacaktır.
6) OSGB’lerin ve eğitim kurumlarının saha ve uygulama sorunlarının tespiti, çözüm önerileri çalışmalarını birlikte tartışmak üzere bölge top- lantıları düzenlenmeye devam edilecektir.
7) 2015 yılı ilk yarısında Ankara’da yapılması planlanan “Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geleceği ve OSGB Sorunlar-Çözümler” başlık- lı 2 gün sürecek çalıştayda İSG sektörünün tüm önemli sorunları Bakanlık yetkililerinin de katılı- mıyla masaya yatırılacaktır.
8) İSG sektöründe hizmet kalitesinin artmasına
yönelik uluslararası akreditasyon sisteminin ku- rulması ve kabulü için, 2015 yılının ikinci yarısın- da fizibilite çalışmalarına başlanacaktır.
9) Yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlara katılım ve temsilci gönderimi konusunda çalışmalar ya- pılacak, öncesi ve sonrasına dair aksiyon planları oluşturulacaktır.
10) İSGHEDER, sektörün standartlarını belir- leyecektir. Sektörde kararlı ve profesyonel bir duruş sergileyecektir. Hizmet alacak kişi ve kurumlar nezdinde İSGHEDER üyesi kurum ol- manın, tercih sebebi haline getirilmesi hedef- lenmiştir. Dernek, üyelerini koruyacak, onlara danışmanlık desteği verecektir.
11) Derneğe üye OSGB’lerin hizmet verdiği yerlerle ilgili veri paylaşımı (etik sorunu olanla- rın deşifresi de dahil) sağlanarak ortak hareket etme, üyeleri ve sektörü koruma kültürü gelişti- rilecektir.
12) İSGHEDER üyesi tüm kurumların, denetim- ler sonrası alacakları olası cezalarla ilgili, hukuk müşavirliği tarafından, mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla, ilgili üye kurumla birlikte konu takip edilecektir.
13) İş Hukuku, Sosyal Güvenlik gibi konularda sektörel duayenler ve profesyonellerden katkı alınmasına aracılık yapacaktır.
14) Mesleki ve mali sorumluluk konusunda, İSGHEDER, bir sigorta firması ile anlaşarak, üye- lerine özel koşullarda destek verilmesini sağla- yacaktır.
15) Potansiyel üyeler ve diğer oda, sendika ve STK’lar tarafından bilinirliğinin artırılması için ta- nıtım amaçlı eylem planları oluşturulacak, med- ya ile ilişkiler güçlendirilecektir.
16) İSGHEDER, İSG alanında yaşanan bir sorun, kaza, olay meydana geldiğinde, kamuoyu nez- dinde olayın incelenmesine müdahil olacak ve bu durumlarda, medya oluşumların ilk başvurup gö- rüş ve fikir alacağı kuruluş olacaktır.
17) İSGHEDER’e ait süreli yayın olarak, bir dergi çıkarılacaktır.
18) Kamuoyuyla paylaşılması öngörülen konu- ları içeren basın bülteni çıkarılacaktır. Alana iliş- kin herhangi bir olay meydana geldiğinde o olayla ilgili de özel yayın yapılacaktır.
19) Kamuoyunda İSG bilinçlendirmesine katkı sağlamak amacıyla, İSGHEDER tarafından ilgili Bakanlıkla işbirliği içinde kamu spotları hazırla- nacak ve medyada yayınlanması sağlanacaktır.
20) Yurtiçi ve yurtdışındaki İSG iyi uygulama örneklerini üyelerine tanıtacak ve bilgilendire- cektir.
21) İSGHEDER tarafından İSG ödülleri verilme- si, ödül sisteminin kurulması ve ilgili faaliyetle- rin planlanması (Ayın İSG profesyoneli, firması, OSGB’si, yılın en iyi İSG firması, en kötü mevzuatı gibi) yapılacaktır.
10
 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET VE EĞİTİM KURUMLARI DERNEĞİ DERGİSİ ŞUBAT 2015
  































































   10   11   12   13   14