Page 31 - MAKSİMUM BİZ | YAZ 2008
P. 31

                                           iflimiz ifl
 türkiye ifl bankas› izmit flubesi
   fiubeniz hakk›nda k›saca bilgi verir misi- niz?
fiubemiz, 27 Haziran 1949 y›l›nda, ülke- mizin önde gelen sanayi ve ticaret kentle- rinden Kocaeli’nde kuruldu. Zaman için- de eskiyen hizmet binam›z›n fiziksel ko- flullar›, art›k mevcut müflteri potansiyeli- ni karfl›lamakta zorland›¤›ndan yeni hiz- met binam›za 2006 y›l›nda geçtik. Bu de- ¤iflim genç, heyecanl› ve dinamik kadro- muzla beraber baflar›lar›m›z› flahland›rd›.
Halen flubemiz, kendisine ba¤l› 3 flube ile birlikte Körfez Mahallesinde faaliyeti- ne devam etmekte.
Toplam personel say›m›z ba¤l› flubeleri- mizle beraber 85 olup, nitelik olarak
genç, heyecanl› ve e¤itimli bir yap›ya sa- hibiz.
Türkiye’de sigortac›l›k sektörünü nas›l buluyorsunuz?
Dünyada, modern anlam›yla sigortac›l›k; gerçekleflebilecek risklerin ekonomik fa- aliyetleri etkilemesini önlemek amac›yla bafllad›. Sigortac›l›k sektöründeki bu ma- li birikim, zamanla bankac›l›k sektörünü- nün en önemli destekçisi oldu. Hatta si- gorta kurulufllar› banka kurmak yoluyla el- lerindeki fonlar› ekonomiye aktarmak- talar.
Türkiye’ye bakt›¤›m›zda ise; dünyadaki genel trendin aksine bankalar›n, sigorta-
c›l›k sektörünün oluflmas›nda daha önemli bir iflleve sahip oldu¤u görülmek- te. Türkiye’deki sigortac›l›k sektörünün tarihine bir göz atacak olursak; 90’l› y›lla- ra kadar sigortac›l›k sektörü devlet tara- f›ndan belirlenen s›n›rlarla faaliyet gös- termeye çal›flt›. 1990 y›l›nda Serbest Tari- fe sistemine geçilmesi, Sektörün ilk cid- di geliflimi olarak kabul gördü; 2000’li y›llara bakt›¤›m›za ise yabanc› sermaye- nin Türkiye’ye olan ilgisi giderek artmaya bafllad›¤›n› görüyoruz. Bunun da en önemli nedenleri Avrupa’da sektörün doygunluk seviyelerine ulaflmas› ve bü- yüme h›z›n›n yavafllamas›, Türkiye’deki sigorta yapt›rma oran›n düflüklü¤ünden kaynaklanan sektördeki büyüme potan- siyeli, toplumun gelir düzeyindeki art›fl ve genç nüfus.
Ülkemizde sigorta sektörü elbette gelifl- mekte. Ancak geliflme h›z›n›n yeterli dü- zeyde oldu¤unu da söyleyemeyiz. Sigor- ta sektöründeki en temel yap›sal prob- lem; pazarda talebin yarat›lamamas›d›r. Talebin yeterli düzeyde olmamas›n›n en önemli sebepleri ise toplumumuzda bu konuda bilgi ve bilinç eksikli¤idir. Bilgi ve bilinç faktörlerinden sadece birisi yeterli de¤ildir, hepsi birlikte oldu¤u zaman Av- rupa örne¤inde görüldü¤ü gibi yüksek bir talep oluflabilmekte. Nitekim Türki- ye’deki yüksek e¤itimli kesimin ancak belirli bir k›sm›nda otomobil d›fl›nda sa¤-
  29
 





















































































   29   30   31   32   33