Page 32 - Van Spruitenpad tot Centrecourt
P. 32

 hoog, om te voorkomen dat de kindertjes in de sloot vallen en de ouders niet meer rustig kunnen tennissen. Ook wordt het schuurtje opgeknapt.
Fred de Mos komt met een voorstel om het baanonderhoud (en het kantinebeheer) met assistentie van de Fam. Rhijnsburgerte gaan doen voor een bedrag van ƒ 5000,-. In mei echter meldt Leo Rhijnsburger dat hij niet de totale verantwoording van het baanonderhoud kan dragen. In augustus wordt beslist dat Frans Du Chatinier na 20 au­ gustus de banen zal onderhouden (i.p.v. Wim Rhijnsburger).
KANTINE (1971-1973)
Omdat het beheer in 1970 te wensen overlaat is besloten een adver­ tentie te plaatsen in de Bazuin. Hier komt kennelijk weinig respons op want het verslag van de 'Commissaris van materiaal' (= Materiaal én Kantine) spreekt over een andere oplossing: "Van ondergetekende (-Jdsper Knoester) komt het voorstel om 72 beheerders aan te stel­ len, die ieder 14 dagen voor hun verantwoording zullen nemen. In ruil hiervoor zullen zij delen in de te maken winst" (I). Op de oproep in 't Lootje heeft niemand gereageerd. Toch schijnen er diverse men­ sen aan mee gedaan te hebben, want in hetzelfde verslag wordt een groot aantal mensen bedankt, "die mij gesteund hebben om de mij opgedragen taak tot een goed einde te brengen
Over de winst wordt alleen in het financieel overzicht gerept. Dit blijkt een betrekkelijk begrip. Aan 'de groep van 12' is ƒ 1680,- uitgekeerd. Hierbij is wel het batig saldo gezakt van ƒ 994,65 naar ƒ 620,02 (en dat zit zelfs niet in de kas wegens niet verrekende verliezen).
In het verslag van de 'Kommissaris van materiaal' wordt uitvoerig vermeld hoe het met de omzet van de kantine is gegaan: elk verkocht artikel wordt genoemd waarmee de omzet wordt berekend. Uitein­ delijk blijkt een te kort van ƒ 106,14 (ofwel 1,28 % van de omzet). Wel ondersteunt de kantine de algemene middelen met ƒ 1000,-
In maart 1971 stelt Frans Louwers voor om van de tweede schuur toch nog een crèche te maken. Veel leden hebben jonge kinderen die dan tijdens de speeluren van de ouders vermaakt kunnen worden en niet in de weg lopen. Er volgt een oproep in 't Lootje door het "Co­ mité Kindercrèche" om te komen helpen met de inrichting. Inmiddels blijkt dat de schuur ietwat bouwvallig is en gestut moet wor­ den. In juni blijkt de schuur nog niet gestut te zijn en de belangstelling voor de crèche is minimaal. Er wordt besloten een enquête te houden. In diezelfde maand verschijnt een artikel in 't Lootje: "laatste berichten over de kindercrèche". Hierin wordt gemeld dat het idee van de crèche maar wordt afgeblazen (althans voor dat jaar) omdat de belangstelling te ge­ ring is en de bouwkundige staat van de schuur te slecht.
30



























































































   30   31   32   33   34