Page 33 - Van Spruitenpad tot Centrecourt
P. 33
In januari 1972 benadert Fred de Mos eenzelfde groep mensen voor de kantine-diensten als vorig jaar. Voor de bezetting overdag (vier uur) wordt Miep Rhijnsburger gevraagd.
In februari bericht Fred de Mos dat hij Miep Rhijnsburger bereid heeft gevonden om de kantine-dienst tegen een vergoeding van ƒ 1000,- per speelseizoen op zich te nemen. Over het schoonmaken moeten nog afspraken worden gemaakt.
Er blijkt verder weinig enthousiasme te bestaan voor de kantine-dien sten in de avonduren en in de weekeinden. Via een oproep in 't Lootje worden de kantinediensten toch nog geregeld.
Een citaat uit de bestuursvergadering van april:
"Er zal nogmaals op gewezen worden dat de dienst-doende persoon de cantine niet onbeheerd mag laten. Ook op uren dat Nel de Mos niet aanwezig is zal de cantine open blijven."
Kennelijk had Miep Rhijnsburger toch geen trek in de kantine en heeft Nel de Mos de zaak overgenomen. Daarna draait de zaak zo goed, dat de voorzitter een compliment geeft aan de commissaris van mate riaal voor de wijze, waarop de kantine wordt beheerd.
Dan wordt het zomer, althans wat er toen voor door moest gaan. Het weer is zo slecht, dat er 6 weken niet kan worden getennist. De
Leo Rhijnsburger (in bikini) met Tiny Zuidgeest tijdens het Tutti- Frutti-toernooi in 1972.
bestuursvergadering van 10 augustus meldt: "De kantine opbrengst is overdag en 's avonds minimaal te noemen. Nieuwe leden komen vaak helemaal niet in de cantine. Met de clubkampioenschap- pen zal een gezellig feest wor den georganiseerd."
Wat ook minder loopt zijn de maandelijkse contactavonden, bedoeld om de onderlinge kennismaking en de gezellig heid in de vereniging te stimu leren. De twee barbecue-avon- den blijken zeer veel belang stelling te trekken. De eerste wordt gehouden tijdens de clubkampioenschappen op 19 augustus.
Als afsluiting van het seizoen wordt een "Tutti-Frutti"-toer- nooi gehouden, met het slot feest op 7 oktober 1972. Het is voor het eerst dat het feest in
31