Page 34 - Van Spruitenpad tot Centrecourt
P. 34
de kantine wordt gehouden. Om alle leden te bergen wordt de kan tine vergroot met een voorzettent (toen al!). Het feest blijkt zo'n suc ces te zijn, dat Cees van de Nouweland in 't Lootje van oktober een verslag schrijft van 4 kantjes. Vermeldenswaard is zijn opmerking over Leo Rhijnsburger: "Wat een festijn !!!!!!! Groots was ook het optre den van Travestie Leo. Wat was onze Tiny Zuidgeest verrast met de tot op dat moment onontdekte charmes van haar partner. Aanvanke lijk weigerde ze te spelen met iemand die, naar het figuur te oordelen een graviditeit (= Latijn voor zwangerschap) van minstens zeven maan den bezat maar al spoedig werd het haar duidelijk dat zij tijdens haar komende wedstrijd niet geconfronteerd zou worden met weeën bij haar partner."
Het beheer van de kantine blijft ook in 1973 een probleem. Na het voorstel van Fred de Mos om het samen met de fam. Rhijnsburger (in combinatie met baanonderhoud) te doen, biedt Mw. Krajicek zich aan om de kantine te beheren.
De kosten voor het beheer worden geraamd op ƒ 50,- van zondag- t/m vrijdagavond + zaterdag, ('s avonds moet de kantinebeheerder om 6 uur aanwezig zijn en kan hij om 9 uur sluiten, omdat er nog geen verlichting op de banen aanwezig is.) Frans Louwers vindt zelfs dat de kantine ook overdag open moet zijn.
In april wordt een nieuw betaalsysteem ingevoerd. Leo Rhijnsburger schrijft een stukje in 't Lootje, waarin wordt uitgelegd hoe het sys teem werkt. Men gaat met betaalkaarten werken, waarop wordt afgestreept wat men verbruikt heeft. Volgens het jaarverslag blijkt dit systeem een succes te zijn: "Het beoogde doel wordt bereikt, n.l. min der contant geld op het tennispark".
Het probleem van het beheer wordt kennelijk niet opgelost, want in mei "zal Dhr. Rietveld de arbeidsburo's in Delft en Den Haag bellen
32
In 1973 en 1974 worden als jaarfeest twee bingo-dansants gehouden. Op de foto o.a.:
Piet Huybers, Rolf van Essen en Ab Rietveld.