Page 9 - T3 Nederland Symposium
P. 9

++
+++
Workshop 3: ‘De mogelijkheden van technologie in de wiskundeles: een spel.’
Door Ludovic Wallaart
Technologie is overal om ons heen: een digibord, e-mail, computers, mobiele telefoons, .... Van ons docenten wordt verwacht dat wij kennis hebben van ons vakgebied, de wiskunde, van didactiek, de werkvormen en steeds meer ook van de mogelijkheden om technologie te gebruiken als ondersteuning van het leerproces. In deze workshop worden we na een korte introductie uitgedaagd om (in spelvorm) in kleine groepjes ervaringen uit te wisselen en te brainstormen over welke combinatie van werkvormen en technologie te gebruiken zijn bij welke verschillende onderdelen van het wiskunde curriculum. Ervaring leert dat er geanimeerde gesprekken ontstaan waarin iedereen zich betrokken voelt. Doel van de workshop is dat we op een inspirerende manier nadenken over onze lessen en dat we ook nog een aantal lesideeën opdoen.
Doelgroep: Iedereen die wil nadenken over de didactiek in een (wiskunde)les. Workshop 4: ‘German Tank Problem’
Door Epi van Winsen
Meetkunde met coördinaten (analytische meetkunde) is in het nieuwe wiskunde B Begin 1943: de Economic Warfare Division van de Amerikaanse ambassade in Londen begint een samenwerking met het Britse Ministry of Economic Warfare waarbij men merktekens en serienummers analyseert op buitgemaakt Duits oorlogsmateriaal
Doel: beter inzicht te verkrijgen in de Duitse oorlogsproductie (hoeveel, wanneer en waar) en oorlogssterkte. Eerst banden van trucks, auto’s en vliegtuigen. Later tanks, trucks, kanonnen en raketten.
We gaan, gebruikmakend van simulatie op de TI-NspireM CX, onderzoeken welke schatters gebruikt kunnen worden en hoe goed die zijn. Gemiddelde en standaard- afwijking van een serie schattingen stellen je in staat om een goede schatter te kiezen.
Doelgroep: Docenten bovenbouw wiskunde A en D. 9


































































































   7   8   9   10   11