Page 69 - Countrysmart - Nr 5 - 2019
P. 69

 CONTRYSMART • COUNTRY LIVING
ENKEL TILL
Frankrike var målet och resan började långt innan det var dags att packa väskan. Att vägen skulle leda till Neffiès hade Yvonne Tenninge ingen aning om. Och någon plan på att äga ett bed & breakfast hade hon inte heller.
Ryktet spred sig med mistralvin- dens hastighet. En ensam kvinna har flyttat in i monsieur Beaulacs hus! Snart visste hela byn, och en man i 80-årsålderns skickades till 8 avenue de Fontés för att sondera läget. För hon skulle förstås vilja ha en älskare och nog kunde byn, via ombud, presentera några lämpli- ga kandidater. Men han fick återvända med rapport till sällskapet som väntade i en av byns barer. Den nyinflyttade kvinnan från Sverige var inte intresse- rad. Vänligt men bestämd hade hon avfärdad för- slaget. Och så småningom skulle mannen i hennes liv ansluta till livet och vardagen i monsieur Beaulacs hus.
– Inga konstigheter, det är helt normalt i den fran- ska kulturen. Fanns ingen anledning att ta illa upp, och man får ta seden dit man kommer och så snabbt som möjligt lära sig vad som gäller för seder och bruk, säger Yvonne.
Som att huset från 1854, som sedan flera år till- baka ägs av paret Tenning/Sköldmark, fortfarande pratas om som monsieur Beaulacs. Och numera står det ”La Bella Vue” på skylten vid grinden. Skylten blev också slutmålet för den resa som det inneburit att renovera det gamla huset från förfall till bed & breakfast med sex rum och bostad för Yvonne och Micke.
– Huset var i ett bedrövligt skicka när vi köpte
    COUNTRY SMART
69
  LANGUEDOC
TEXT KRISTINA FRÖLING • FOTO YVONNE TENNINGE
   67   68   69   70   71