Page 75 - LCWLIFE10-TR
P. 75
Sürecin bundan sonraki yol haritası nedir?
  İnsan, hayat boyu öğrenen bir varlık. İşimiz konusun- da da sürekli öğrenmeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Mağaza yöneticilerimiz öncelikle temel mesleki bilgiler konusunda çalışma arkadaşlarımızın gelişimlerini sağla- maya başladı ve bundan sonra bu devam edecek. Bunun yanında, şirketimiz geliştikçe ve değiştikçe eğiten yöne- ticilerimiz de bu gelişim ve değişimde çalışma arkadaş- larımızı farklı konularda eğitmeye devam edecek. Biz de Mağazacılık Eğitim ve Gelişim Müdürlüğü olarak, onlara kaynak ve destek sağlamaya devam edeceğiz.
Süreçte sizler için neler zorlayıcı oldu, bunlar nasıl aşıldı?
  Mağaza yöneticilerimiz daha önce çalışanlarına ma- ğazalarda sistematik bir düzende hiç eğitim vermemişti. İlk başlarda bu durumu onlara sahiplendirmek güç oldu. Fakat, sahamız ile sürekli iletişimde kalarak, bu işin ne- den bu yöntemle yapıldığını ve değerli sonuçlarını yılma- dan aktararak tüm zorlukları aştığımızı düşünüyoruz.
Mağazalardan eğitim öncesi ve sonrasında aldığınız geri bildirimleri bizimle paylaşabilir misiniz?
  Önceleri mağaza yöneticilerimiz eğitim verme işini bi- zim işimiz olarak gördükleri için eğitim vermeden önce biz nasıl vereceğiz, neden vereceğiz gibi geri bildirimlerde bu- lunuyorlardı. Eğitimleri verdikten sonra, bildikleri konuları anımsamanın ve mesleki anlamda profesyonelleşmenin onlara iyi geldiğini paylaştılar. Bunun yanı sıra, çalışanları ile eğitim esnasında geçirdikleri zaman dilimleri ekip ruhuna katkı sağladığı için hem onlar hem de ekipleri motive olu- yor. Bazı mağaza yöneticilerimizden çalışanlarının sık sık ne zaman eğitim alacaklarını sorduklarını hatta “Motivasyon yapmayalım, eğitim yapalım.” diyen çalışanların olduğunu duyduk. Bu da bizi çok mutlu etti.
Eğiten Yöneticiler sürecinin öneminden bahseder misiniz?
  Eğiten Yöneticiler projesi, bir-üç yıllık stratejik amaç- larımız arasında yer alan; müşteri hizmeti süreçlerinde mükemmelleşmek, Visual Merchandising süreçlerini ge- liştirmede mükemmelleşmek, çalışanların mesleki uz- manlıklarının geliştirilmesi konularına birebirde hizmet eden bir süreç. Eğitim konuları arasında hem müşteri hiz- meti hem de görsel düzenleme süreçleri yer alıyor. Bunun yanı sıra, ürün bilgisi konusunda da eğitim verilerek çalı- şanların mesleki uzmanlaşmaları sağlanıyor.
Neden “müşteri hizmeti, ürün bilgisi, görsel dü- zenleme ve moda trendler” konu başlıkları seçildi?
  Bu konu başlıklarının seçilme nedenini bir örnek üze- rinden açıklamak isteriz. Örneğin, başarılı bir şekilde dü- zenlenmiş bir vitrin ile müşteriyi durdurabilir ve mağaza- ya girmesini sağlayabilirsiniz. Bunun gerçekleşmesi sizin görsel düzenleme ve moda trend bilginizden geçer. Müş- teri mağazaya girdikten sonra müşteriye sunulan hizmet müşteri hizmeti bilginizden geçer. Müşterimize satış ya- pabilmeniz ise, ürünü tanımanızdan yani, ürün bilgisinden geçer. Belirlenen bu başlıklar mağazacılık süreçleri için bilinmesi gereken en kritik konuları kapsıyor.
What is the future road map of the process?
  Human beings learn lifelong. We continue to learn and improve about our profession. Our shop managers  rstly began to develop our colleagues in terms of basic professional knowledge and so it shall be. Besides, as our company develops and changes, our mentor man- agers will also continue to train our colleagues on dif- ferent topics. As the Directorate of Retail Training and Development, we will continue to provide them with re- sources and support.
What was compelling for you in the process, how are they overcome?
 Our Store Managers had never provided system- atic trainings to their employees at stores before. At  rst, it was di cult to make them embrace. However, we believe that we have overcome these di culties by keeping in communication with the site and explaining them the reasons of using this method and its valuable outcomes.
Would you share with us the feedbacks you received before and after the training?
  In the beginning, our store managers were asking why and how would they give these trainings as they thought training is our job. After the trainings, they shared with us that it has been quite good for them to remember the subjects they already knew and to pro- fessionalize. In addition to this, the time they spend together during trainings contribute to team spir- it and both them and their teams become motivated. We heard from some store managers that there are employees who often ask when they are going to get trained, even those who say “Let’s not do motivation but training”, which made us very happy.
Could you please tell us about the importance of Managers as Mentors?
  The Managers as Mentors project is one of our 1-3 year strategic goals which directly ensures perfection in the customer service processes, development of visual merchandising processes, and development of em- ployees’ professionalism. Training topics include both customer service and visual arrangement. In addition to this, product training is provided to make the employ- ees specialize.
Why are customer service, product information, visual arrangement and fashion trends are selected
as training topics?
  We would like to explain the reasons why these top- ics are selected through an example. For example, with a successful shop window, you can make the customer stop and get into the store. It depends on your knowl- edge on visual arrangement and fashion trends. Once the customer enters the store, the service you provide to that customer depends on your knowledge on cus- tomer service. If you know the product, you will be able to sell the product to the customer. These topics cover the most critical issues that need to be known for retailing.
73


































































































   73   74   75   76   77