Page 170 - sce smart
P. 170

בדיקת היתכנות להחלפה של Polyurethane בפורמולציות המיוצרות בשיטת מיקרואינקפסולציה בחומר ביודגרדבילי Tetraethyl orthosilicate.
פרויקט 005-CHE
מאת: דמיטרי יורגנסון; DimaYurg@gmail.com בהנחיית: ד"ר יוליה פנסו1, ד"ר ליאור זיסרמן2
SCE1 המכללה האקדמית להנדסה אשדוד, המחלקה להנדסה כימית, קמפוס אשדוד 2ראש צוות מו"פ הרבצידי, חברת "אדמה", אשדוד
כחלק מהמודרניזציה בעולם תעשיות ומפעלים רבים מתחילים לנוע לכיוון "ירוק" יותר. משמעות הדבר הוא שינוי של תהליכים, חומרים והרגלים בשלבים השונים בתהליך הייצור. במהלך שיתוף פעולה עם חברת אדמה, נעשתה הסתכלות על המוצרים השונים המיוצרים בחברה וחומרי המבנה מהם הם עשויים. באחד מתהליכי הייצור מכינים פורמולציות המיוצרות בשיטה של מיקרואינקפסולציה. בתהליך מיקרואינקפסולציה ישנן שתי פאזות המתקיימות במקביל באותו מרחב כאשר הפאזה הרציפה מתפרסת על כלל המרחב ובתוכה נמצאות ספרות המורכבות מליבה (החומר הפעיל והפאזה המפוזרת) ומקליפה העוטפת אותה. הקליפה הינה המרכיב העיקרי השומר על ההפרדה בין הפאזות ויציבות הפורמולציה ככלל. נתון להיום, אחד מחומרי המבנה העיקריים המרכיבים את הקליפה הינו חומר לא מתכלה הנקרא )Polyurethane(PU. בפרויקט זה מתבצעת בדיקת היתכנות של החלפת PU בחומר מתכלה בשם )Tetraethyl orthosilicate (TEOS. חומר זה מגיב עם מים בתגובת שרשרת ליצירת פולימר בבסיס 𝑆𝑆𝑆𝑆𝑂𝑂2. במהלך הפרויקט נבדקים הפרמטרים האופטימליים
ליצירת מוצר העומד בתנאי היציבות המקובלים בתעשייה. הפרמטרים הנבדקים בפרויקט הינם: pH של הפורמולציה במשך כלל זמן ההכנה.
 יחס ריכוזים ופאזות.  זמן גזירה וגודל חלקיק.  זמן ערבוב ובישול.
הוספת חומרים נוספים והשפעתם (כגון PTES). עד כה, לא התקבל מוצר העומד בתנאי הסף הנשאר יציב לאחר שלב הקירור התהליך עם זאת חלק מהדוגמאות אכן מצליחות לעבור את שלב הגזירה והקיפסול.
170


























































































   168   169   170   171   172