Page 124 - Ce am mai bun pentru Cel PreaInalt
P. 124
spus că persoana care nu se îngrijește de niciun lucru din viaţa sa este binecuvântată – nu, persoana aceea este nesăbuită. Isus a spus însă că ucenicul Său trebuie să facă din relaţia sa cu Dumnezeu punctul central al vieţii sale și să fie liniștit cu privire la toate celelalte lucruri în raport cu acest aspect. În esenţă, Isus spunea: „Nu faceţi din mâncare și băutură factorul dominant al vieţii voastre, ci concentrarea voastră absolută să fie îndreptată spre Dumnezeu.” Unii oameni nu au grijă la ceea ce mănâncă și ce beau, și din această cauză au de suferit; nu au grijă la modul cum se îmbracă, și astfel arată cum nu ar trebui să arate; nu au grijă la aspectele pământești ale vieţii lor, iar Dumnezeu le cere socoteală. Isus spune că cea mai mare preocupare a vieţii este aceea de a pune pe primul loc relaţia noastră cu Dumnezeu, și toate celelalte lucruri în plan secundar.
Este una dintre cele mai dificile discipline ale vieţii de creștin – și totuși de importanţă crucială – să lăsăm Duhul Sfânt să ne aducă într-o armonie absolută cu învăţătura lui Isus din aceste versete.
22 MAI
Pricina dificultăţilor noastre
„...ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu în Tine; ca și ei să fie una în Noi...” (Ioan 17:21).
Dacă treci printr-o perioadă de izolare și ţi se pare că ești cu totul singur, citește Ioan 17. Textul acesta îţi va explica exact de ce te afli acolo unde te afli – fiindcă Isus S-a rugat să fii una cu Tatăl la fel cum este El. Îl ajuţi tu pe Dumnezeu să răspundă la acea rugăciune sau ai vreun alt ţel în viaţă? Din moment ce ai devenit ucenic, nu mai poţi fi la fel de independent cum ai fost altădată.
În Ioan 17 Dumnezeu ne revelează că scopul Său nu este doar acela de a ne răspunde la rugăciuni, ci ca prin rugăciune noi să putem discerne voia Lui. Există totuși o rugăciune la care Dumnezeu trebuie să răspundă, și anume rugăciunea lui Isus – „...pentru ca ei să fie una, cum și Noi suntem una...” (17:22). Suntem noi apropiaţi de Isus Hristos într-o asemenea măsură?
Dumnezeu nu este preocupat de planurile noastre; El nu ne întreabă: „Vrei să treci prin această pierdere a cuiva drag, prin această dificultate sau prin această înfrângere?” Nu, El îngăduie aceste lucruri pentru propriul Său scop. Experienţele prin care trecem fie fac din noi niște oameni mai plăcuţi, mai buni și mai nobili, fie ne fac mai critici și cârtitori și mai insistenţi în a face așa cum
vrem noi. Lucrurile care se întâmplă fie ne fac răi, fie ne fac mai credincioși, acest lucru depinzând
124