Page 190 - Ce am mai bun pentru Cel PreaInalt
P. 190

Dumnezeu nu poate fi niciodată înţeleasă în mod absolut sau explicată din exterior; este o chemare care poate fi percepută și înţeleasă doar din interior, prin adevărata noastră natură lăuntrică. Chemarea lui Dumnezeu se aseamănă cu chemarea mării – nimeni nu o aude, cu excepţia celui care are în el natura mării. Chemarea lui Dumnezeu nu poate fi afirmată în mod explicit, deoarece chemarea Sa este pur și simplu să Îi fim prieteni, ca să ducem la îndeplinire scopurile Sale. Adevăratul test pentru noi constă în a crede cu adevărat că Dumnezeu știe ce dorește. Lucrurile care se întâmplă nu sunt incidentale – ele au loc exclusiv prin hotărârea lui Dumnezeu. Dumnezeu Își duce la îndeplinire planurile în mod suveran.
Dacă avem părtășie și unitate cu Dumnezeu și recunoaștem că El ne aduce în scopurile Sale, atunci nu ne vom mai căzni să descoperim care sunt scopurile Sale. Pe măsură ce creștem în viaţa de creștini, începe să ne fie mai ușor, deoarece nu mai suntem atât de înclinaţi să spunem: „Oare de ce a îngăduit Dumnezeu cutare sau cutare lucru?” Și începem să vedem că scopul irezistibil al lui Dumnezeu stă în spatele a tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră și că Dumnezeu ne modelează în chip divin astfel încât să fim una cu acel scop. Un creștin este cineva care se încrede în cunoașterea și înţelepciunea lui Dumnezeu, nu în capacităţile proprii. Dacă avem un scop propriu, acesta nimicește simplitatea și pacea plină de calm și destindere de care ar trebui să fie caracterizaţi copiii lui Dumnezeu.
6 AUGUST
Crucea rugăciunii
„În ziua aceea, veţi cere în Numele Meu...” (Ioan 16:26).
Prea adesea noi percepem Crucea lui Hristos ca pe ceva prin care trebuie să trecem, însă trecem prin ea cu scopul de a intra în ea. Crucea reprezintă un singur lucru pentru noi – identificare desăvârșită, totală, absolută cu Domnul Isus Hristos – și nu există niciun alt cadru în care această identificare să fie mai reală pentru noi decât rugăciunea.
„Tatăl vostru știe de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi” (Matei 6:8). Atunci de ce să mai cerem? Scopul rugăciunii nu este să primim răspunsuri din partea lui Dumnezeu, ci să fim într-o unitate perfectă și desăvârșită cu El. Dacă ne rugăm numai pentru că ne dorim răspunsuri, vom deveni supăraţi și mânioși pe Dumnezeu. Noi primim un răspuns de fiecare dată când ne
rugăm, însă nu întotdeauna este cel așteptat de noi, iar supărarea noastră din punct de vedere
190


























































































   188   189   190   191   192