Page 22 - I am + | Editie 4
P. 22

Mannen die willen minderen of stoppen met drugs of alcohol
 Sober and out
Anonieme Alcoholisten organiseren wekelijks in Amsterdam een groepsbijeenkomst voor mannen die seks hebben met mannen en die ernaar verlangen om te stoppen met drinken. Lees meer online: zoek ‘Sober and Out’.
 GGD Amsterdam Chemseks spreekuur
Seks en drugs zijn van alle tijden, de combinatie ervan ook. Het kan leuk en lekker zijn, maar
voor sommigen gaat het te ver. Drugs kunnen lichamelijke problemen veroorzaken, bijvoorbeeld in je hersenen, maar ook je mentale gezondheid aantasten. GGD Amsterdam heeft elke donderdagavond het Chemseks spreekuur. Je bent welkom zonder afspraak voor een individueel gesprek met een ervaringsdeskundige. Hij kan je informatie geven en je kunt met hem praten over je chemseksgebruik en je seksleven. Lees meer online: zoek ‘GGD Chemseks spreekuur’.
 Een aanrader: geregeld seks zonder drugs
Ingrid Bakker zet zich bij Mainline in voor
de gezondheid en kwaliteit van leven van drugsgebruikers. Vooral mannen die seks hebben met mannen gebruiken nogal eens drugs tijdens de seks. Chemsex noemen we dat. ‘Er zijn happy users, maar ik spreek vooral mannen bij wie het drugsgebruik uit de hand loopt.’ Je kunt het hele interview met Ingrid Bakker lezen in editie twee van I AM+. Vraag een gratis exemplaar aan via www.i-am-plus.nl/aanvraag.
Meer info over drugs en gezondheid lees je op mainline.nl.
 Mainline Chemseks-meetings
Mainline organiseert in Amsterdam Chemseks- meetings. De groeps-gesprekken vinden plaats in een veilige omgeving en een ongedwongen sfeer, waarin mannen ervaringen delen en elkaar tips en tricks geven. Er zijn meetings voor mannen die chems gebruiken en meetings voor mannen die met chems zijn gestopt. Lees meer online: zoek ‘Mainline Chemseks meetings’.
 Crystal Meth Anonymous
Crystal Meth Anonymous Nederland is een groep mensen voor wie de drug crystal meth een ernstig probleem is geworden. Er zijn momenteel twee wekelijkse meetings in Nederland, beide in Amsterdam. Lees meer op CrystalMethAnonymous.nl.
22
   20   21   22   23   24