Page 38 - I am + | Editie 4
P. 38

 Els
Leeftijd 53 Hiv-leeftijd 7
 Er zijn heftige dingen gebeurd in mijn gezin. Acht jaar geleden heeft mijn toenmalige man een einde aan zijn leven gemaakt. Dat was voor onze kinderen
en mij heel ernstig natuurlijk. Daarna kreeg ik een andere relatie. We lieten ons allebei testen op hiv: ik had geen hiv en hij ook niet, zei hij. Toen ik het vier maanden later uitmaakte, hoorde ik dat hij wel hiv had. Ik heb me opnieuw laten testen, en had toen hiv.
Ik heb het mijn tandarts verteld en zij zegt steeds: je bent er altijd zo relaxed over. Ik zeg maar het is toch ook helemaal geen issue? Waarom zou ik er moeilijk over doen?’
Toen ik een tijd daarna ging daten, dacht ik: ik ga het heel snel vertellen, dan kan hij zelf beslissen of hij met me verder gaat of niet. Het is gebeurd
dat een man zei dat hij er geen problemen mee had, maar hij kwam er wel steeds op terug. Ik voelde dat hij er toch moeite mee had. Toen ik via een datingsite Bart leerde kennen en we een afspraakje maakten, zei ik: ik moet je dan wel wat vertellen. Hij reageerde heel relaxed.
Ik heb de afgelopen jaren veel mensen met hiv leren kennen. Het geeft zo’n goed gevoel om ervaringen uit te wisselen. Ik voel me verbonden met hen.
 Oudste zoon Yannick Leeftijd 23
 Ik heb hartstikke mazzel met m’n ouders. Ze laten me m’n gang gaan als ik lekker op m’n kamer zit en aan het gamen ben. Het duurt soms een tijd maar uiteindelijk kom ik wel naar beneden als we gaan eten. Als het echt laat wordt dan komt mijn moeder een praatje maken en vertellen dat het bedtijd is.
Mijn moeder heeft het me verteld. Ik had geen flauw idee wat het inhield. Ze zei: het enige is dat ik af en toe vermoeider ben. Ik had wel gehoord dat sommige artiesten aan hiv overleden waren. Het boeit me niet echt. Je wordt toch gewoon oud? Dan is er verder niks aan de hand.
38   36   37   38   39   40