Page 39 - I am + | Editie 4
P. 39

 Man Bart Leeftijd 55
Beste vriendin Fettje Leeftijd 60
  Els en ik lachen zo veel met elkaar. En we kunnen over allerlei onderwerpen heel goed praten. En: we laten elkaar in onze waarde. Toen ik jonger was en minder levenservaring had, irriteerde ik me al snel aan iets. Nu denk ik: zo ben je gewoon.
Toen Els me vertelde dat ze hiv had, dacht ik één moment: hier zit ik niet op te wachten. Maar omdat ik nieuwsgierig ben,
wist ik er al best veel vanaf. Ik wist bijvoorbeeld dat hiv niet overdraagbaar is als iemand hiv-medicatie gebruikt. Ik moest even snel schakelen en toen
wist ik: Hiv is een bijzaak. Maar Els is de hoofdzaak. En toen
zei ik tegen haar: ik denk dat ik verliefd op je ben.
  Ik ken Els al 28 jaar. Onze band is
door alles wat er in die jaren in onze gezinnen is gebeurd alleen maar hechter geworden. Els begrijpt me door en door. We zijn er voor elkaar. Els zegt steeds: we zijn echt niet de enigen met familieproblemen.
Toen Els me vertelde dat ze hiv had, wist ze het zelf nog maar net. Dat was heel erg schrikken natuurlijk. Ik wist er weinig vanaf, want ik had het nog nooit in mijn omgeving meegemaakt. Ik dacht: straks ga ik mijn vriendin verliezen. Maar Els zei meteen dat het goed te behandelen is. En ik dacht: hoe gaat het dan als je weer een man krijgt? Met Els kan ik daar gewoon open en eerlijk over praten.
39
   37   38   39   40   41