Page 5 - Jälmers Ur
P. 5

Förutom det nya modulkonceptet och en up- pgradering av den smarta modulen presenter- ar även Tag Heuer konceptet ”Launch now, buy now” vilket betyder att köpare ska kunna gå direkt från en pressrelease från Tag Heuer till sin åter- försäljare och köpa det som precis har lanserats. Detta är en stor nyhet då kunder vanligtvis bru- kar behöva vänta  era månader på att presen- terade modeller kommer till butikerna. I och med förra årets brist på och leveranstider på Tag Heu- ers nya modeller är vi däremot tveksamma till att detta kommer att fungera i praktiken.
Tag Heuer Heritage
Utöver detta presenteras den troligtvis största ny- heten från Victorinox, Inox Carbon, en version av Inox tillverkad i kompositmaterial. Inox-modeller- na genomgår 130 tester av varierande karaktär, bland annat blir de överkörda av en stridsvagn och runtkastade i en tvättmaskin.
Breitling Heritage II
Tag Heuer lanserade extremt många modeller under Baselworld 2017 men förutom Connect- ed Modular 45 är det nya modellserien Heri- tage som fångar intresset mest. Med hjälp av en utslagsturnering har fansen varit med och röstat fram vilken Autavia-modell Tag Heuer ska nylansera och nu har Tag Heuer utvecklat en mekanisk kronograf med tydliga in uenser från dessa kultmodeller. Autavia, producerades mel- lan 1962 och 1985. De nya modellerna är trogna originalets design men har modern storlek på 42mm, sa rglas, 100 meters vattenresistens och ett mekaniskt, automatiskt kronografurverk med datum.
Victorinox
Breitling uppgraderar  ertalet av sina nuvarande modeller. Superocean Heritage får nya vridnings - inlägg i keramik och standardmodellerna får ett modi erat in-house-verk från Tudor.
Det nya urverket har en magnetiskt resistent bal- ansspiral i kisel och en gångreserv på 70 timmar. Samarbetet slutar inte där, Tudor lånar nämligen Breitlings mekaniska kronografurverk B01 till sin nya kronografmodell. Denna typ av samarbete är gynnsamt för båda parter. Båda tillverkarna får inkomster i form av försäljning av urverk samtidigt som de i alla fall tillfälligt kan bortse från den kost- nad som utveckling av ett eget nytt urverk skulle medföra.
Breitling B60
Victorinox fortsätter att fokusera på Inox-modeller- na och introducerar en länk till sin Inox Diver samt en 37mm dam-version, Inox V.
5
En av de största nyheterna för oss kvartsälskare är att Breitling lanserar ett nytt kvartskronograf - urverk. Första modellen urverket hamnar i heter B60 och ser ut som en analog kronografversion av den populära modellen Breitling Aerospace. Breitling lanserade nyligen en limiterad modell, Chronospace Evo Nightmission, vilken är extremt lik B60. Fördelarna med nya urverket i B60 är bättre placerade sekundärtavlor och bättre datumplacering.


   3   4   5   6   7