Page 6 - Jälmers Ur
P. 6

Det nya urverket är som vanligt med Breitling ett termokompenserat högpresterande COSC-cer- ti erat urverk. En inte alltför osannolik gissning är att urverket i framtiden även kommer att in- nebära en uppgradering av kvartsversionen av Colt Chronograph.
Breitling Avanger Hurricane 45
ORIS Artlier Calibre 113
Breitling Colt Skyracer
Oris utökar marknadens skrala utbud av mekani- ska klockor med veckovisning med Artlier Calibre 113. Modellen har 10 dygns o ciell gångreserv, business-kalender (dag, datum, vecka, månad) samt mäter 43mm exklusive krona.
Oris uppgraderar även samtliga Aquismodeller och lanserar heritagemodellen Big Crown 1917, en tydligt vintageinspirerad modell med läder- band i bundstil och en klockförvaring i läder. Modellen är 40mm, har ett kupat sa rglas och är limiterad till 1917 exemplar.
Tissot Heritage Banana
2016 lanserade Breitling Avenger Hurricane (50mm) tillverkad i Breitlings patenterade kom- positmaterial Breitlight. I år lanseras förutom en ny färg av denna modell även Avenger Hurricane 45 (45mm) och Colt Skyracer (45mm) i samma material. Coltmodellerna har länge varit instegs- modeller i Breitlings sortiment och Skyracer får en prislapp på endast 19 950 kronor, ett väldigt bra pris för en kompositklocka med termokompenser- at kvartsurverk. Skyracer har även ett nytt system för bandmontering vilket medför att det enkelt går att plocka bort bandet och använda det som linjal.
Den roligaste lanseringen från Tissot är Heritage Banana, en nylansering av en till utseendet näst intill identisk modell från 1916. De två nya mod- ellerna har kvartsurverk och kompletterar på så sätt de mekaniska, limiterade versionerna, vilka lanserats tidigare.
Utöver denna modell lanserar Tissot bland annat en ny färg på T-Touch samt en ny modell av Pow- ermatic 80 med blå urtavla.
Seiko och Grand Seiko
6


   4   5   6   7   8