Page 48 - MAKSİMUM BİZ | YAZ 2012
P. 48
Türkiye
İş Bankası
Ümraniye
Ticari
Şubesi
Kendinizi tanıtır mısınız?
25.09.1976 tarihinde Aşkale’de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra 1998 yılında Mar- mara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldum. 18.11.1999 tarihinde Altunizade Şubesi’nde Kredi Uzman Yardımcısı olarak göreve başladım. 2005 yılında aynı Şube’de Kredi Uzmanlığı’na yük- selmemin ardından Mayıs 2007 tarihinde Kozyatağı Kurumsal Şubesi’ne Kredi Uzmanı olarak tayin edildim. Anılan Şubede geçen 1 yılın ardından 21.05.2008 tarihinde Gebze Kurumsal Şubesi’ne Müdür Yardımcısı, 28.06.2011 tarihinde ise Ümra- niye Ticari Şubesi’ne Müdür olarak atandım. 28.06.2011 tari- hinden bu yana Ümraniye Ticari Şubesi Müdürü olarak görev yapıyorum.
Şubeniz hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Şubemiz, bankamızın müşteri odaklı dönüşüm projesinin bir uzantısı olarak hayata geçirdiği “Ticari Şube” yapılanması kapsamında 06.04.2009 tarihinde faaliyete geçmiştir. Eski bir yerleşim yeri olan Ümraniye’de başta inşaat ve taahhüt olmak üzere demir çelikten kozmetik sektörüne kadar birçok farklı sektöre 16 kişilik kadrosu ile hizmet verilmektedir. Ümraniye Bölgesi ile sınırlı kalmayarak özellikle Anadolu Yakası’nda Kadıköy-Gebze’ye kadar olan hatta bulunan yaklaşık 500 müşterimize, bankamızın genel prensipleri dahilinde tüm ilişkili kurumların uzun vadeli çıkarları gözetilerek diğer ban- kalardan olumlu anlamda ayrışan bir hizmet kalitesi sunmaya gayret gösterilmektedir. İlişkili olduğumuz müşterilerimizdeki mevcut payımızın korunması, artırılması ve yeni müşteri kazanımı konusundaki faaliyetlerimiz tüm ekibimizle yoğun şekilde sürdürülmektedir.
Türkiye’de sigortacılık sektörünü nasıl değerlendiriyor- sunuz?
Sermaye piyasalarındaki liberalleşmenin tarihi 1980’li yılların
ikinci yarısına rastlayan ülkemizde tüm mali kesimin süreç içerisinde yaşadığı mevzuat, uygulama ve bilinç yaratma sorunlarının sigorta sektörü için de fazlasıyla yaşandığı ve yaşanmakta olduğunu söyleyebilirim. Özellikle son 10-15 yıllık dönemde müşteri sayısı, prim üretimi ve 2005 yılı sonrasında yabancı sermayenin de ilgisi ile bilanço büyüklüğü anlamında önemli adımların atıldığını izlediğimiz sigorta sektöründe yine de OECD ülkelerinin kişi başına sigorta prim harcamaları ile kıyaslandığında, ülkemizdeki kişi başına sigorta prim harcamalarının halen çok düşük düzeylerde bulunduğu görülmektedir. Sigorta sektörü için önemli bir potansiyel barındırdığını düşündüğüm ülkemizde yaş ortalamasının da 28’i aşmadığı göz önüne alındığında, sigorta bilincinin artırılması ile sektörün kısa sürede, son 20-25 yılda aldığı mesafenin çok üzerinde bir performans gösterebileceğini düşünüyorum.
Anadolu Sigorta hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Sahip olduğu kültür, devamlılık, etik kurallara olan bağlılığı ve son yıllarda daha da fazla hissettirdiği müşteri odaklı yaklaşımı ile müşteriler nezdindeki olumlu algısını bir üst noktaya taşıdığını memnuniyetle gözlemlediğim Anadolu Si- gorta sektördeki somut hakimiyetini sürdürmektedir. Anadolu
46