Page 72 - LCW LIFE | MAYIS 2019
P. 72
sağlık - health
Son yıllarda bu bakteriler üzerine birçok bilimsel çalışmalar yapılmakta ve bazılarının hastalıkların oluşmasında veya tedavisinde önemli rol oynadıkları bilinmektedir. Bu yüz- den hiç hastalanmayan bireylerin bağırsak floraları hasta olan insanlara aktarılması ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Bu sayede yararlı bakterilerin bağırsaklarda çoğaltılması ile bazı hastalıkların önlenebileceği düşünülmektedir.
Günümüzdeki besin ve beslenme biçimlerinin bağırsak florasını bozduğu ve kronik inflamatuar hastalıkların oluşu- munda rol oynadığı bilinmektedir. Batılı yaşam ve beslen- me tarzı olan ülkelerde son 50 yıl içinde bağırsak hastalık- ları, kalp hastalıkları, cilt hastalıkları, egzamalar, Haşimato Troidi, alerjiler, romatizmal hastalıklar, depresyon, Parkin- son ve Ms gibi hastalıkların görülme oranları artmıştır.
İnsan sağlığını daha iyi hâle getirmek için yararlı bakterile- rin kullanımı son yıllarda oldukça artmıştır. Bunlar genel- likle bifidobacteria ve lactobasillus gibi laktik asit oluştu- rabilen süt ve yoğurt bakterileridir.
In recent years, many scientific studies have been con- ducted on these bacteria and some of them are known to play an important role in the formation or treatment of diseases. Therefore, studies are carried out on the transmission of intestinal flora of people who never get sick, to the people who are sick. In this way, it is thought that some diseases can be prevented by reproduction of beneficial bacteria in the intestines.
It is known that today’s nutrients and diets disrupt the intestinal flora and play a role in the formation of chronic inflammatory diseases. The incidence of diseases such as intestinal diseases, heart diseases, skin diseases, Eczema, Hashimato Thyroid, Allergies, Rheumatic diseases, De- pression, Parkinson and MS, increased in the last 50 years.
The use of beneficial bacteria to improve human health has increased considerably in recent years. These are milk and yoghurt bacteria, which can usually produce lactic acid, such as bifidobacteria and lactobacillus.
 Beslenme ile bağırsak floramız bozulur mu?
Disbiyosiz, herhangi bir nedenle bağırsak mikrobiotasının bozulması veya bakteri çeşitliliğinin değişmesidir. Dengesiz ve kötü beslenme, rafine edilmiş şekerli gıdalar, uzun süren antibiyotik tedavisi, mide asiditesini bozan ilaçlar, sigara kul- lanımı dengesizliğe neden olan en önemli faktörlerdir.
Can our intestinal flora be damaged by nutrition?
Dysbiosis is a breakdown of intestinal microbiota for any reason or a change in bacterial diversity. Unbalanced and poor nutrition, refined sugar foods, long-lasting antibiotic therapy, drugs that disrupt stomach acid, and smoking are the most important factors causing this imbalance.
70
 






















































































   70   71   72   73   74