Page 167 - Preview
P. 167

167
רגעית. את זה בטח ראו האנשים שצופים בי מהקרקע! הרגשתי קושי לתפוס את התמונה והזווית של ההנמכה לנחיתה ולכן המהירות שלי בפיינל הייתה גבוהה מדי, ובהמראה השנייה קראו לי מהמגדל שאכנס קצת יותר לאט לפיינל.
אני יורד סחוט ונרגש מהסולו ואז אזרחי עולה לסולו שלו. בגמר הטיסות אנו מקבלים מקלחת מים מסורתית על מעבר הסולו. מנהיג הכיתה האץ' ממלא אותי במים כהוגן, ואילו אני נוטל את הכבוד לשטוף את אזרחי. בקיצור — קיבלנו את המקלחת שכה ציפינו לה.
טיסת הסולו הייתה אבן דרך משמעותית ביותר במסלול ההכשרה. מאותו יום התחלתי לטוס יותר שעות כל יום. פעם דואל ופעם סולו, מה שאפשר לי לשפר את הביצועים שלי בכל תרגילי הטיסה, במקביל ללימוד תרגילי טיסה חדשים.
כנפי הסולו
מהטייסת קיבלנו תעודה על מעבר הסולו, עליה חתם המדריך שלנו קוּ ִני. לעצם העמידה באבן דרך זו היה גם ביטוי ויזואלי על המדים שלנו. הורשינו לתפור על הכובע את סמל כנפי הסולו, שבמרכזן האות "S". חשתי סיפוק רב, עת יצאתי מהחנות של החייט, כשעל
ראשי כובע הארגמן, נושא סמל חיל־האוויר, שמעליו נוספו כנפי הסולו הרקומות.
חייב אותו לפתוח מצערת לשמירת הסל"ד בעת הרמת הקולקטיב ולסגור את המצערת לשמירת הסל"ד בעת הורדת הקולקטיב. למסוק היה מנגנון להגבלת סל"ד יתר (override) כך שבעת הורדת קולקטיב במידה והסל"ד עבר את המגבלה המותרת, הוא היה נותן "מכה" שגרמה לנפילת סל"ד רגעית. ה"מכה"
הייתה מלווה בסיבסוב קל שמאלה, שניתן היה להבחין בו מהקרקע.


























































































   165   166   167   168   169