Page 11 - book-05.7.23
P. 11

המפה אינה השטח
הטמעה של הנחת ייסוד זו תאפשר להרחיב את נקודות התפיסה והראייה על דברים, ותסייע לקבל אפשרויות נוספות למצבים שונים.
דוגמא: 2 חברים מסתכלים בתערוכת ציורים על אותו ציור. הראשון אומר: וואו, תראה איזה ציור יפה! ממש מוכשר, איזה יופי!! השני אמר: מה? אני בכלל לא מבין מה מצויר פה, סתם קשקוש, מה יפה בזה? אפילו אני מצייר יותר טוב. נשאלת השאלה: אם שניהם ראו את אותו ציור בדיוק, איך אחד אומר שזה יפה, ואילו השני אומר בדיוק ההיפך?
המפה בעולם הNLP , מייצגת את מערכת האמונות, הערכים והפרשנות שלנו. אנחנו רואים את המציאות דרך סכמות חשיבה: העיניים שלנו, האוזניים שלנו, המחשבות שלנו. בדוגמא שלנו, הדעות של כל אחד מהחברים, היא המפה של כל אחד מהם.
השטח בעולם הNLP , מייצג את המציאות עצמה, את מה שקורה בפועל. בדוגמא שלנו, השטח הוא אותו ציור שעליו התבוננו החברים. המציאות, כפי שאדם אחר רואה אותה, הינה תוצאה ישירה של המפה שלו והפרשנות שלו. בדיוק כפי שהמציאות, כמו שאנו רואים אותה, היא תוצאה ישירה של המפה שלנו והפרשנות שלנו. אף אחת מהפרשנויות אינה מייצגת ישירות את השטח )המציאות כשלעצמה(, מכיוון שלכל אדם פרשנות שונה לאותה סיטואציה בדיוק. כל אחד יראה, ישמע, יאמין ויחווה משהו שונה. אנחנו מאמינים שמה שאנו חושבים, זו המציאות. אך האם אנו מבינים שמה שאנו חושבים, זו אינה המציאות הקיימת?
בדוגמא שלנו, כאשר 2 החברים הסתכלו בציור בדיוק, כל אחד ראה משהו אחר, כל אחד פירש את הציור בצורה אחרת. נשאל את עצמנו: מי מהם צודק אם בכלל? האם יש פה נכון או לא נכון?
13




























































































   9   10   11   12   13