Page 16 - book-05.7.23
P. 16

חזרתיות היא אם כל המיומנויות
דוגמא:
דאגת יתר: מכירים את זה, שבזמן שאנו דואגים ממשהו, אנחנו מתחילים לחשוב עליו כל הזמן, מנתחים אותו ולרוב לא מגיעים לשום פיתרון? במצב של דאגת יתר, המחשבות בעצם מחליפות את העשייה. המוח שלנו עובד, אנחנו לא עושים, אנחנו דואגים. דאגה לא באמת מצילה אנשים.
כל חזרה מייצרת תוצאה ומשוב שממנו לומדים. אם אנחנו רוצים לרכוש ולפתח מיומנות, עלינו לנסות שוב ושוב, גם אם זה מרגיש בהתחלה כזיוף, או כמאמץ. ככל שנתרגל את המיומנות יותר פעמים, הדבר יהפוך מפעם לפעם למוכר יותר, ומהר מאוד ירגיש טבעי יותר. "fake it ll you make it"
מה שקורה בפועל זה שהרבה פעמים אנחנו מתחילים פעולה חדשה שאנחנו לא רגילים לעשות, ומצפים שזה יעבוד, ושזה ירגיש לנו טבעי. כשזה לא קורה, אנחנו מפסיקים לנסות.
חזרתיות פועלת גם כדי להטמיע דברים והרגלים שאנחנו "לא אוהבים", וגם כדי להטמיע הרגל חדש... נזכור, שלמוח זה לא טבעי. זה מרגיש מלאכותי ולכן הרבה אנשים מפסיקים לעשות את זה כי זה קשה. אנחנו מתעייפים מזה. אך ככל שנעשה את זה יותר, ככה המוח יתרגל את זה.
*כל פעם שנעשה משהו, גם אם התוצאות לא רצויות, אנחנו נעשה שוב ושוב, נשפר ונבדוק אם זה עובד או לא. ככל שיש יותר ניסיונות, יותר שעות, זה יצליח. הדרך לפתח כל מיומנות אינה כישרון, אלא התמדה.
תרגיל: לקחת דף ולרשום את השם הפרטי ואת שם המשפחה. בשורה חדשה, לרשום אות כן, אות לא, במשך 10 שניות. לרשום לפחות 3 פעמים, כל שורה לבדוק כמה פעמים הצלחנו לרשום.
18


























































































   14   15   16   17   18