Page 154 - Ce am mai bun pentru Cel PreaInalt
P. 154

nesăbuiţi. Durerea este una dintre cele mai mari realităţi ale vieţii, și nu are niciun rost să spunem că nu ar trebui să fie așa. Păcatul, durerea și suferinţa există, și nu avem niciun drept să spunem că Dumnezeu a făcut o greșeală prin faptul că le-a îngăduit.
Durerea elimină o mare parte din superficialitatea unui om, însă ea nu îl face întotdeauna mai bun pe acel om. Suferinţa fie mă ajută să mă găsesc pe mine însumi, fie mă distruge. Tu nu poţi să te găsești pe tine însuţi prin succes, deoarece mândria te face să îţi pierzi luciditatea. Nu poţi să te găsești pe tine însuţi nici în monotonia vieţii tale de zi cu zi, pentru că cedezi în faţa văicărelii. Singura modalitate în care poţi să te găsești pe tine însuţi este prin flăcările durerii. Motivul pentru care lucrurile stau astfel nu este esenţial. Realitatea este că lucrurile stau în felul acesta în Scriptură și în experienţa umană deopotrivă. Întotdeauna poţi să îţi dai seama cine a trecut prin flăcările durerii și s-a găsit pe sine, și știi că poţi să te duci la acea persoană atunci când ai probleme și să descoperi că are suficient timp pentru tine. Însă dacă o persoană nu a trecut prin flăcările durerii, are tendinţa să fie plină de dispreţ, neavând nici respect, nici timp pentru tine, nefăcând altceva decât să-ţi întoarcă spatele. Dacă te vei găsi pe tine însuţi în flăcările durerii, Dumnezeu va face din tine o sursă de sprijin pentru alţii.
26 IUNIE
Adapă-te din harul lui Dumnezeu – acum
„...vă sfătuim să faceţi așa ca să nu fi primit în zadar harul lui Dumnezeu” (2 Corinteni 6:1).
Harul pe care l-ai avut ieri nu îţi va fi suficient și pentru astăzi. Harul este bunăvoinţa necesară a lui Dumnezeu, și poţi avea întotdeauna siguranţa că te poţi adăpa din el oricând ai nevoie. „...în îndelungă răbdare, în necazuri, în greutăţi, în strâmtorări” – în aceste situaţii ne este pusă la încercare răbdarea (6:4, NTR). Nu reușești să te bizui pe harul lui Dumnezeu în astfel de situaţii? Îţi spui tu: „Ei bine, nu voi pune la socoteală situaţia aceasta”? Ceea ce trebuie să faci nu este să te rogi și să Îi ceri lui Dumnezeu să te ajute, ci să îţi însușești harul lui Dumnezeu acum. Noi avem tendinţa să facem din rugăciune pregătirea pentru slujirea noastră, însă ea nu reprezintă niciodată aceasta în Biblie. Rugăciunea este practica adăpării din harul lui Dumnezeu. Să nu spui: „Voi îndura situaţia aceasta până când voi putea să mă duc undeva ca să mă rog.” Roagă-te chiar acum – adapă-te din harul lui Dumnezeu atunci când te afli în nevoie. Rugăciunea este lucrul cel mai
normal și mai de folos; ea nu este un simplu act reflex al dedicării tale faţă de Dumnezeu. Noi
154



























































































   152   153   154   155   156