Page 25 - Demo
P. 25
Si la mala ortogra a mai duu al suspens, l’alumnat no invertirà esforços reals per superar-la
També crec que cada centre educatiu ha de decidir on vol posar exactament aquesta frontera entre l’aprovat i el suspens. El fet de tenir en compte el tant per cent de faltes que realitza actualment el nostre alumnat pot ser un bon punt de partida per orientarnos en el procés de decidir on hem de situar aquesta frontera.
No crec que el més important sigui la homogeneïtat, és a dir, que totes les es- coles tinguin la mateixa frontera que separi l’aprovat del suspens en el mateix punt exacte, però sí crec que és fonamental que cada centre tingui la frontera clarament de nida, situada i explicitada per al seu alumnat i per a les famílies del centre. L’existència d’aquesta línia divisòria entre l’aprovat i el suspens indicarà a l’alumnat i a les famílies que l’ortogra a és important en aquell centre escolar.
Sé que avaluar l’ortogra a a partir d’un tant per cent facilita i ofereix un criteri comú en aquesta tasca d’avaluació, a més de fer-la transparent i objectiva; per tant, crec que això ajudarà a avançar en la direcció adequada.
El quadern que utilitzo amb el meu alumnat parteix d’aquest supòsit i avalua tant el moment inicial de partida com el nal. D’aquesta manera, l’alumnat entén que sense un avenç real i objectiu no pot pretendre aprovar i s’hi esforça. En veure-ho escrit al quadern, comprenen que oposar-s’hi no té sentit i que, a més, el docent serà el seu suport en aquest camí.
25