Page 103 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 103

COUNTRYSMART • VIN
 fått hela två stjärnor i den prestigefyllda Guide Hachette (vinernas Guide Mi- cheline) och med omdömet ”Raffinerad, komplex, en enastående Blanquette som verkligen förtjänar sin plats på bordet och som kommer att åldras väl. Den har en öppen bukett som blandar citrusfruk- ter med hagtorn och brioche-nyanser. Den förför gomen med sin krämighet, dess patina, finess av bubblor och som bärs av en intensiv friskhet”.
Under tystnad avnjuter vi bubblet, granngårdens chèvre och Caryl´s egen fikonmarmelad. Ren, enkla smaker som blir fantastiska tillsammans. Vi pratar om att ett mousserande vin som Blanqu- etten är alldeles utmärkt till mat och inte bara som en fördrink vid festliga tillfäl- len. Den är också perfekt till lite milda rätter såsom fisk och skaldjur.
Jan och Caryl berättar hur de precis har firat att internationella Decanter
”Blanquette
de Limoux har fått
hela två stjärnor i
den prestige fyllda
Guide Hachette”
(Vinernas Guide Micheline)
Magazine listade sina topp mousserande viner 2020 och att deras Blanquette ham- nade på 6:e plats och fick hela 93 poäng. Jan berättar att det är experter som under två dagar testat ett otroligt brett utbud, vissa klassiker och några lite mer ovanli- ga sorter från udda regioner. Så nervösa de var när de bläddrade i tidningen och
såg att de fått såna fina omdömen från juryn. De har all rätt i världen att vara stolta, Blanquetten är helt underbar.
Vill du pröva Rives Blanques Blanqu- ette de Limoux kan du beställa den frakt- fritt hem till din ytterdörr genom Le Bon Vin. Mejla till mikael@labellevue.se så hjälper han dig gärna!
www.rives-blanques.com www.labellevue.se
 COUNTRY SMART
103
  


   101   102   103   104   105