Page 104 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 104

COUNTRYSMART • UTVALT
  Bio har inte varit aktuellt på senare tid, men film på skärmen finns det hur mycket som helst av. Och det är bara att tacka och ta emot! I många filmer och serier har smyck- en och ädelstenar stora roller. Som i Lupin, Familjen Bridgerton och Uncut Gem. Men det finns också mycket vackert att köpa i butik och att klicka hem. Här är några av skönheterna!
URVAL & TEXT KINA ANDERSSON
WAIST UP!
I spåren av alla zoom-möten har ett nytt mode skapats: ”waist-up”. Det vill säga outfits med allt fokus på midjan och uppåt – tänk finblus och mysbyxor. Och när ansikte och hals hamnar i blickfånget – då syns så klart halsband och örhängen i fokus också. Den riktigt trendiga bär ett gigantiskt örhänge. Man kan tänka sig att det finns utrymme för en och annan statementring också, för dem som gestikulerar mycket.
Foto Chanel
www.ioaku.com
NYTT PÅ SVENSKA MARKNADEN
Belgiska smyckemärket BIGLI är en nyhet på den svenska marknaden. Anders Sandell, vd och grundare av Ansani Retail & Brands ser stora möjligheter.
– Vi har fått mycket uppmärksamhet i media, bland stylister och kända tv-profiler. Det som uppskattas mest är den unika designen och kvalitet i toppklass samt det unika systemet med färgstenar, 50 stycken. www.bigli.net
GRÅTT ÄR DET NYA SVARTA
Grått är ny favorit bland juvelerare världen över. Pomellato använder obsidian i rökiga nyanser, Pippa Small grå diamanter (eller vita med inneslutningar, om man så vill) och Melanie Georgacopoulos slår ett slag för grå pärlor. Salt- och peppardiamanter, grå safirer, agater, pyrit och hematit är också populära. Guldsmeden Kajsa Åman
har bland annat använt sig av grå ”silvermist”- diamanter.
www.kajsaaman.se
       104
COUNTRY
SMART
  PÄRLOR SOM STJÄRNOR PÅ FILM

   102   103   104   105   106