Page 16 - DBFM in exploitatie e-booklet
P. 16

hebben meegemaakt of tenminste goed kennen? Hoe zorgen we er voor dat we een manier vinden om kennis niet integraal de deur uit te laten lopen maar juist ‘ergens’ adequaat te borgen en goed toegankelijk te maken voor nieuwkomers? Welke competenties c.q. wat voor deurbeleid hanteren we bij die nieuwkomers en is dat realistisch?
Het is duidelijk geworden dat dit issue -alhoewel alom aanwezig-niet overal even sterk speelt dus dan dient de vraag zich aan waarom die verschillen er zijn? Komt dat omdat die projecten nog relatief nieuw zijn en er dus minder afstand zit tussen realisatie en exploitatie (met ook minder impact van dynamiek vanwege die kortere tijdspannes)? Is daar sprake van een andere projectaansturing en andere mix van ‘oudgedienden’ en ‘jongelingen’ en een ander aannamebeleid? Wordt er meer in clusters van projecten gewerkt om daarmee de afhankelijkheid van (vertrekkende) individuen te verkleinen en de mogelijkheden voor goede opvang van nieuwe medewerkers te vergroten?
Duidelijk is dat indien de projectverantwoordelijken goed beslagen ten ijs komen, het project en alle projectcollega’s zowel binnen het eigen team als ‘aan de andere kant’ daarvan profiteren. Op gelijke kennishoogte met anderen issues kunnen bespreken en goed snappen waar je met wat moet zijn, of vooral niet moet zijn, gaat helpen.
2. Extra focus op output, naast aandacht contract
Er gaat veel geld om in de DBFM contracten. De belangen zijn voor alle partijen groot en de functie van het contract is daarmee onomstreden. Naast dat het contract het evidente anker voor de samenwerking biedt,
___________________________________________________________________________
  16




























































































   14   15   16   17   18