Page 240 - Demo
P. 240
מבצעים או מתנות תקופתיות – על פי לוח השנה, חגים למשל או לכבוד אירועים אישיים משמחים – יום הולדת או יום נישואין.
צבירה: מתן נקודות או סכום בזכות עבור כל רכישה ויכולת לקבל תמורתן מוצרים. הצבירה יכולה להיות בכסף או בנקודות, והפרסים או ההנחות מוצמדים לכמות הנקודות, שקלים שנצברו לטובת הלקוח.
הטבות או פרסים: “קנה ב500 ₪ בחנות וקבל שובר של 1000 ₪ לנסיעה לחו”ל” - “קבל בול על כל 100 ₪, מלא את חוברת הבולים ותקבל סט מחבתות וסירים מפנק.”.
ו. תקשורת שוטפת: מועדון לקוחות אמיתי נוצר על מנת שנוכל לתקשר עם הלקוחות באופן שוטף, לנהל איתם מערכת יחסים קרובה ולתת להם סיבות טובות לחזור שוב ושוב לחנות.
בעידן המודרני, ערוצי התקשורת של חנויות עם קהל הלקוחות רבים ומגוונים, שימוש נכון בהם אינו כרוך בעלות גבוהה ויכול לספק תוצאות מצוינות. העולם הקמעונאי מבטא טוב יותר מכל תחום אחר, את ההזדמנות
שבניהול איכותי של לקוחות ככלי להגדלת ההכנסות.
ערוצי התקשורת העיקרים באמצעותם אנחנו יכולים לתקשר ללקוחות שלנו:
א. מיתוג החנות עצמה: שילוט המציג את יתרונות המועדון, ארון או מידוף למוצרים במבצע לחברי מועדון, מיתוג ושילוט של מבצעי המועדון וכו’.
ב. המוכרים, בעל החנות: הפיכת הלקוח ללקוח קבוע לא פחות חשובה מהמכירה הנוכחית, ולכן כל אינטרקציה עם הלקוח צריכה לשים במקום גבוה בסדר העדיפויות את המטרה לגייס את הלקוח למועדון הלקוחות
שלנו.
ג. רשתות חברתיות: גן עדן של אינטרקציה עם הלקוחות. פייסבוק מאפשרת כבר כיום לנהל קמפיינים מול לקוחות מוגדרים )על פי מספר טלפון( והדבר מאפשר ניהול קמפיינים ממוקדים ללקוחות המועדון. בתחומים רלוונטיים גם אינסטגרם משמש כפלטפורמה מצוינת
לאינטראקציה והעברת תכנים מותאמים ללקוחות.
ד. ניוזלטרים: משלוח תכנים, )פעם במייל, היום בעיקר בסלולר( מבצעים ואירועים במינון מתאים ועם ערך משמעותי, יכול להניב תגובתיות טובה למדי ולתרום לחיזוק הקשר עם הלקוחות להגדלת המכירות.